Sosyal Medya

Coğrafyamız

Peşmerge IŞİD’e giden silahları havaya uçurdu!

Peşmerge Güçleri ve uluslararası koalisyonun savaş uçakları, IŞİD’in eline geçen Irak Ordusu’na ait silah ve cephaneyi imha etti.



Rûdaw'a konuÅŸan Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerküki, dün gece saatlerinde IŞİD mensuplarının, Mehgur ve Gubeybe cephelerinde düzenlemeyi planladıkları büyük saldırıyı haber aldıklarını söyledi.

Koalisyon uçaklarının desteÄŸiyle IŞİD'e operasyon düzenlediklerini belirten Kerkuki, ÅŸunları söyledi:

“IŞİD mensupları farklı yerlerde edindikleri, özellikle Musul ve Kerkük'ün Havice ilçesi ile 2 gün önce Irak uçaklarının havadan bıraktığı ve ‘yanlışlık'la örgütün eline geçtiÄŸi açıklanan moderm silahlarla geniÅŸ çaplı bir saldırıya giriÅŸecekti.”

Kerküki, “PeÅŸmerge topçusu ve koalisyonun hava kuvvetleri, örgütün elindeki tüm silah ve cephaneyi havaya uçurdu” dedi.

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların Selahaddin'in Beyci ilçesindeki petrol rafinerisini savunan Irak askerleri için attığı askeri malzemenin, IŞİD mensuplarının eline geçmiÅŸti.

Irak Parlamentosu Güvenlik  ve Savunma Komisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Ä°skender Cevat  Vitut, yaptığı açıklamada, Uçakların , IŞİD  tarafından kuÅŸatılmış durumda olan Beyci Rafinerisi'ni korumakla görevli güvenlik güçlerine havadan silah ve mühimmat attığı ve hatadan dolayı çoÄŸunun IŞİD'in eline geçtiÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.